19 апреля 2018

Сергій Бут "Листи з того світу"


 Двадцать минут на маршрутке от дома до метро. Маршрут, который я проезжаю дважды в день: дом-работа-дом. Как это долго, когда ты опаздываешь, и как же это мало, когда у тебя в руках книга!


 Сегодня я радовалась «тянучке», как маленький ребенок новой игрушке! Мне хотелось, чтобы дорога длилась вечность, до последней страницы, до последней строки… 

Сергій Бут «Листи з того світу».



 Якщо словосполучення "Коронація слова" викликає в вашій уяві запах новенької книжки, шелест сторінок, передчуття захопливою пригоди і постійні обіцянки: "ну ще пару речень і ляжу спати...", то ми з вами на одній хвилі!



  Сергій Бут - молодий український письменник і вже двічі дипломат цього престижного літературного конкурсу. "Листи з того світу" його дебют, який можна віднести до авантюрно-пригодницьких романів з елементами історичних фактів. Це книга яку треба читати тільки українською мовою і розповідати про неї можна лише мовою оригіналу! До речі присвячена вона батькові автора.

 Майже тридцять років тому, Абрам Вуліс, дослідник пригодницького жанру, вивів  формулу ідеального авантюрного роману. За його визначенням, існує дві сходинки, які поступово долає головний герой і ми, читачі, разом з ним, залишаючись при цьому нормальною людиною. Коли до відкриття злочину залишається останній крок, автор ставить усіх, і головного героя, і читача перед складним вибором. Цей вибір може зруйнувати його життя, а може навпаки все врятувати.

 Сергій Бут на відмінно скористався цим алгоритмом.

 З перших слів ти поринаєш в життя студента зі Львову, тебе охоплює вихор подій, сплетіння реальної історії післявоєнних років і містичних збігів обставин, які можливі лише у місті лева. Головний герой роману, Андрій Багрій захоплюється історією і колекціонує свої знахідки. Це дуже порядна і чуйна людина, але, як показують подальші події, не всі люди в його оточенні такі самі. Хлопець стає вимушеним свідком декількох злочинів, скоєних пів століття тому і в наш час. Він переживає не тільки трагедію власного життя, а і майже не знайомих йому людей. Андрій стикається віч-на-віч з потойбічним і стає перед вибором власної віри. Тут ви знайдете і кохання, і ненависть, і біль втрати та всепоглинаюче щастя. Ви проживете кілька життів, які зв'язані в книжці між собою за дивними обставинами. До останньої сторінки автор тримає вас в напрузі. До самого кінця, ви не розумієте, містика це, чи реальність, люди чи примари, злочин чи самогубство.

  Книга написана дуже гарною українською мовою. Вона читається на одному подиху. Ось ще сторінка, іще одна, і  просто неможливо відірватись.
Мені дуже сподобалась  книга! Вона залишає по собі приємне відчуття, яке неможливо передати словами. Для того щоб відчути це, треба прочитати книгу!

Если вы тоже книгоман и книголюб, подписывайтесь на страничку Тетяни Гончаренко в Facebooke.

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Оставьте пожалуйста свой комментарий

Парк каменных скульптур им. Шота Руставели

История парка Шота Руставели Парк Шота Руставели появился в Киеве летом 2007 года, а на его открытии присутствовали президенты Украины и Гру...